Tisková zpráva: Český crowdowningový startup InvestBay přilákal dva nové investory

Platforma InvestBay, která se specializuje na mikroinvestice do rekreačních nemovitostí v zahraničí i tuzemsku, získala dva nové investory. Investice o celkové výši 6 milionů korun pomohou startupu s technologickým rozvojem, posílením pozice na českém trhu či s pokrytím nákladů na MiCA regulaci, o kterou bude v Česku možné žádat od června 2024.

Investiční platforma InvestBay je na trhu necelý rok, uživatelům umožňuje mikroinvestovat do zajímavých rekreačních nemovitostí. Do startupu se rozhodla investovat technologicko-konzultační společnost MoroSystems a obchodník se zemědělskou půdou APF Venture Capital CR s.r.o. „Jsme moc rádi, že můžeme spolupracovat s tak silnými partnery z oblasti nemovitostí a technologií. Noví investoři přinesou nejen potřebné zdroje pro rozšíření nabídky investičních příležitostí, ale poskytnou zejména důležité know-how. V těchto dnech jsme po úspěšném zainvestování apartmánu ve španělské Marbelle, otevřeli další investici ve stejném resortu. Počítám, že s pomocí nových investorů posílíme naši pozici na českém trhu a brzy otevřeme další plánované lokality,“ říká Daniel Rajnoch, CEO a zakladatel InvestBay.

Investice pomohou s dalším rozvojem a žádostí o MiCA regulaci

Díky investorům se bude platforma dále rozvíjet po technické stránce i stran posílení pozice na trhu. Zároveň bude možné zažádat v prvním možném termínu o MiCA regulaci. Ta je pro InvestBay zcela klíčová, protože usnadňuje firmám dodržování evropských právních požadavků a standardů v oblasti kryptoměnových aktiv a obchodních platforem. 

Ve spolupráci vidí do budoucna potenciál i samotní investoři. „V MoroSystems pomáháme rozvíjet potenciál českých inovativních firem skrze technologická řešení. Naše investice do startupu InvestBay to jen potvrzuje. Společně s ní poskytneme startupu technologickou podporu, která mu umožní dále rozvíjet unikátní model crowd-owningu a usnadní přístup drobných investorů k investicím do nemovitostí. Spolupráce rovněž potvrzuje naši ambici stát se preferovaným technologickým partnerem pro finanční instituce a fintechy, na které dlouhodobě pracujeme,“  říká o investici Radek Teichmann, CTO MoroSystems.

Souhlasí i CEO APF Venture Capital CR Karel Mičulka: „V oblasti investic do nemovitostí a půdy se pohybujeme více jak 10 let. U InvestBay vidíme obrovský potenciál v jejich inovativním přístupu k investování a věřím, že nám spolupráce umožní rozšířit naše portfolio a přinést našim investorům ještě větší hodnotu.“

 

Do budoucna je plánovaná expanze i nabídka dalších investičních lokalit

Celkové investice do platformy v tuto chvíli dosahují 24 milionů korun a skládají se z více Andělských investorů a obchodních partnerů. Do budoucna plánuje InvestBay rozšíření nabídky o nemovitosti v Evropě i mimo ni a expanzi na další evropské trhy. 

V lednu letošního roku uzavřel InvestBay svou první investiční nabídku, ve španělské Marbelle, a investoři již nyní získávají první výnosy z nájmů. Díky této úspěšné investici je nyní v nabídce další apartmán v této lokalitě. Dále si zájemci mohou vybrat pro své investice rekreační apartmán na Lipně nebo v Resortu v chorvatské Zelena Punta.

O APF Venture Capital CR s.r.o.:

Společnost APF VENTURE CAPITAL CR s.r.o. vznikla v květnu 2020 jako obchodník se zemědělskou půdou v České republice. Aktuálně je součástí skupiny APF GROUP, která se především zaměřuje na dlouhodobé investice do zemědělské půdy.


O MoroSystems:

MoroSystems je brněnská technologicko-konzultační společnost, která pomáhá předním českým i světovým značkám digitalizovat procesy a zavádět technologické inovace. Vše, co MoroSystems dělá, je založeno na přesvědčení, že spolupráce lidí vede k mimořádným výsledkům. Pro své zákazníky navrhuje a vyvíjí webové aplikace, portály, platební řešení a digitální produkty. Pod značkou MoroSystems Orchestra provází firmy změnou způsobu práce, nastavením procesů a implementací Atlassian nástrojů. Mezi klienty MoroSystems patří fintechová platforma AEVI, globální internetové tržiště eBay, dále UNIQA, Benefit Plus, AstraZeneca a další.

Wau, toto je tak super článek, že ho hned musím sdílet. 

Kam investovat s InvestBay?

Exclusive Green Resort Zelena Punta

Exclusive Green Resort Zelena Punta

Lakeside Village Lipno

Lakeside Village Lipno

Royal Marbella Golf Resort 2

Royal Marbella Golf Resort 2